keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Penne ai finocchi

Ei ole tullut reseptejä postailtua, mutta kerta se on ensimmäinenkin.

Tänään laitoin lounaaksi fenkolipastaa. Resepti on erittäin yksinkertainen, mutta lopputulos sitten sitäkin maukkaampi.


Penne ai finocchi
(2 hengelle)

200g Penne-pastaa
250g fenkolia
1rkl oliiviöljyä
20g voita
suolaa, pippuria
granaa

Puhdista fenkoli(t), suikaloi ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaada lävikköön, mutta ota keitinvesi talteen pastan keittämistä varten (lisää kylmää vettä, jos ei riitä). Pastan kypsymistä odotellessa kuullota fenkoleita (saavat hieman ruskistuakin) öljy-voiseoksessa (1rkl öljyä, 10g voita), mausta. Jos näyttää kovin kuivalta, lisää pannulle muutama rkl vettä pastakattilasta. Valuta pasta ja kumoa pannulle, mausta voilla ja raastetulla granalla.

Ruokajuomaksi sopii kuiva valkoviini.

3 kommenttia:

Kasselin kyyhky kirjoitti...

Täytyypä kokeilla. Olen vasta täällä Saksassa oppinut syömään fenkolia, jota tähän asti olen paistanut lisukkeeksi voin kera.

Elvira kirjoitti...

Kannattaa kokeilla, suosittelen! Oletko keittänyt fenkolin ennen paistamista vai vaan paistanut?

Kasselin kyyhky kirjoitti...

Olen paistanut fenkolia joko pannulla voin kera tai kypsentänyt uunissa veneperunoiden kaverina. Mukava oppia uusia makuja ja helppoja ruokalajeja. En ole mikään mestarikokki, eikä valitettavasti mieskään.