lauantai 14. marraskuuta 2009

Nöf nöf nöf

Mies suuntasi tänään taas työreissulle. Pomon mukaan ei ollut ketään muutakaan, jonka lähettää. Kaikilla oli jo muita suunnitelmia viikonlopuksi. Ei auttanut miehen muu kuin lähteä puolikuntoisena matkaan. Onneksi hänellä ei ollut enää kuumetta, pientä lämpöä vain. Mutta silti huolestuttaa...

Itsellänikin on ollut tiistaista asti kipeä olo, pää tukkoinen ja kipeä, henkeä ahdistanut, heikottanut ja kaikkia jäseniä kolottanut. Mutta ei kuumetta. Mitäköhän tämäkin nyt sitten on? Lievä possu??? Eikös sitä jossain vaiheessa puhuttu, että oireet saattavat olla jopa niin lieviä, että nöfnöf-flunssan voisi sairastaa jopa huomaamattaan?

Paikallislehden mukaan possunuharokotukset alkavat maanantaina vihdoin täälläkin. Ensin rokotetaan hoitohenkilökunta ja raskaana olevat naiset. Pitkäaikaissairaat saavat rokotuksensa porrastetusti: alaikäiset ja aikuiset 64 vuoden ikään asti rokotetaan heti ja joulukuun alusta 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden kanssa kosketuksissa elelevät henkilöt saavat rokotteensa myös ensi kuun alussa.

Tärkeysjärjestyksessä kolmanteen ryhmään kuuluvat eli kaikki riskiryhmiin kuulumattomat yli 6 kuukauden ikäiset henkilöt saavat edelleen odotella viranomaisten tiedonantoa rokotusten ajankohdasta.

Samasta lehdestä luin, että Sveitsissä ei olisi vielä ollut yhtään H1N1-kuolemantapausta. Virus leviää kiihtyvällä tahdilla ja tartuntahuippu saavutettaneen jo vuoden lopussa. Saa nähdä ehditäänkö meitä kolmannen kategorian ihmisiä rokottaa ajoissa.

Itse en oikein tiedä miten tuohon rokotteeseen suhtautua, pitäisikö sellainen ottaa vai olla ottamatta. En ole koskaan ottanut tavallistakaan influessarokotetta, kun en riskiryhmiin kuulu. Ja ilmeisesti tämä H1N1 ei ole sen vaarallisempi kuin tavallinenkaan influenssa, tehokkaampi vaan tarttumaan? Ja mitäköhän sitä tekisi tyttären rokottamisen suhteen? Onneksi näemme ensi viikolla tyttären pediatria muiden rokotusten merkeissä ja saan kuulla hänen suosituksensa...

Ei kommentteja: