perjantai 27. marraskuuta 2009

Shoppailua ja uusia makuelämyksiä

Neiti oli viime yönä isovanhempiensa luona ja allekirjoittanut sai kerrankin nukkua kunnolliset yhdeksän tunnin yöunet. Tekipä todella hyvää!

Kävimme miehen kanssa yhteisen vapaapäivän kunniaksi joululahjaostoksilla ja pizzeriassa. Valitsin pizzani täytteeksi pancettaa, sipulia, perunaa ja rosmariinia. Olin jo etukäteen päättänyt etten ota niitä iänikuisia prosciutto e funghi tai rucolaa ja jotain -pizzoja, joihin lähes aina sorrun, vaan kokeilen jotain ihan muuta. Rosmariini pizzassa oli itselleni ihan uusi tuttavuus, mutta täytyy sanoa, että oli muuten älyttömän hyvää! Nam!

Tänäaamuna shoppailukierros jatkui. Löysin malliltaan aivan ihanat mustat talvisaapikkaat, mutta hinta ja materiaali jätti toivomisen varaa: haluaisin ehdottomasti nahkakengät, en mitään kärjet nahkaa ja varret muovia -versioita aitojen nahkasaapikkaiden hinnalla. Kauppaan jäivät, ainakin vielä toistaiseksi... Lohdutukseksi löysin ihania alusvaatteita (oli jo aikakin hieman päivittää varastoja ja ostaa jotain muutakin kuin imetysliivejä ;) ja tyttärelle puoleen hintaan parit housut.

Vasta autossa huomasin, että toisista housuista oli veloitettu täysi hinta, kuinkas muuten. Pitäisi kyllä joka kerta tarkastaa kuitti jo kassalla, jos hiemankaan useampia artikkeleita tulee ostaneeksi. Tai vaihtoehtoisesti laskea jo ennen kassalle menoa, että mitä niiden ostosten suurinpiirtein pitäisi tulla maksamaan. Niin kovin usein jäävät kassoilta alennukset antamatta!

Ei muuta kuin täyskäännös ja takaisin kauppaan. Myyjä palautti rahat mukisematta, mutta halusi kirjoittaa ylös nimeni ja osoitteeni. No mikäpä siinä! Pääasia, että sain rahani takaisin.

Oli muuten taas esimerkkitapaus sellaisesta myyjästä, joka ei puhu eikä pukahda. Ainoastaan ostosten hinnan sanoi ääneen. Kun palasin vaatimaan takaisin liikaa maksamiani rahoja, niin sanoi jo pari sanaa enemmän ja sain osakseni jopa jonkinlaisen hymynpuolikkaankin. Pippuri kirjoitti vastikään blogissaan milanolaisesta asiakaspalvelusta ja senkin vuoksi on tullut näinä päivinä ehkä normaaliakin enemmän kiinnitettyä huomiota näiden paikallistenkin myyjien työskentelytapoihin. Toisille olet pelkkää ilmaa, eikö sinua noteerata juuri mitenkään, toiset taas tuhahtelevat, kun uskaltaudut ottaa hyllystä heidän ilmeisesti juuri sinne viikkaamansa vaatekappaleen lähempää tarkastelua varten. Ihan kuin kiusallasi sotkisit heidän hyllyjään... Onneksi näihin jälkimmäisiin törmää kuitenkin suhteellisen harvoin!

Ei kommentteja: