maanantai 2. marraskuuta 2009

Kuohuntaa ankkalammikossa

Alueellinen matkailunedistämiskeskus julkisten ja yksityisten yhteistyökumppaneidensa kanssa järjesti viime kuussa kaksi teemaviikonloppua niin paikallisten iloksi kuin matkailijoita houkutellakseen, erityisesti läheisestä saapasmaasta. Se onnistui hankkimaan myös erityisluvan, jolla kaupat saivat pitää ovensa auki näinä kahtena lokakuun sunnuntaina.

Heti erityisaukioloa seuraavalla viikolla oli paikallislehdessä lukijanpalstalla kirjoittelua kauppojen aukiolosta. Kuten arvata saattaa, palaute oli negatiivista.

Osa paikallisista ei ymmärrä miksi kauppojen pitäisi olla auki sunnuntaisin. He haluavat pyhittää päivän aivan toisenlaisille kuin kaupallisille aktiviteeteille. Sitä paitsi heitä ottaa päähän, että pyhäpäivänäkin on teillä ruuhkaa.

Heidän mielestään kaupantätiraukkojen pitää saada ainakin yksi päivä viikossa olla perheensä kanssa.

Lisäksi heille riittää aivan hyvin, että kaupat ovat auki arki-iltaisin vain klo 18:30 asti ja että ne lauantaina sulkevat ovensa jo klo 17. Olisihan se nyt ennenkuulumatonta, jos kaupat pitäisivät ovensa auki klo 20 tai 21 asti. Voi niitä työntekijäraukkoja, kun kellon ympäri pitäisi töissä olla!

Heidän mielestään se ei ole mikään ongelma, että muutaman kilometrin päässä valtakunnanrajan tuolla puolen kaupat pitävät ovensa auki iltaisin jopa klo 22 asti, jopa sunnuntaisin. Eihän siitä ole paikalliselle liike-elämälle mitään haittaa! Kuka sitä nyt menisi ostamaan halvempia ja laadultaan epäilyttäviä elintarvikkeita naapurimaasta, kun omasta lähikaupasta saa niin paljon laadukkaampia tuotteita!

Ottaa niin paljon päähän nämä mielipidekirjoittelijoiden "faktoihin" perustuvat mielipiteet, että taidan jättää kommentoinnin toiseen kertaan...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa todella niukat aukioloajat!! Taalla Turkissa tykkaan juuri kayda iltaisin kaupassa, kun mieskin töista kotiutunut. Lahimarkettimme Real ja Carrefour ovat kesaisin kaikkina iltoina auki 23:een ja talvisin 22:een. Tykkaan!