keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Dominonappula

Vakiomarkettimme jakaa asiakkailleen tänä syksynä dominonappuloita. Yhden nappulan saa kahdenkympin ostoksesta ja kaksi irtoaa, jos kuluttaa ostoksiinsa neljäkymppiä. Pikkuneiti on tosin onnistunut keräämään niitä jokusen pelkän oikealla hetkellä väläytetyn hymyn ja iloisen vilkutuksen voimalla.

Tänäaamuna kävimme hankkimassa pientä täydennystä jääkaappiimme. Ostosten loppusumman perusteella olimme oikeutettuja yhteen dominonappulaan. Nappula on pakattu iloisenväriseen ja hieman rapisevaan muoviin, mikä kiehtoo tytärtäni äärettömän paljon. Niinpä annoin nappulapakkauksen hänelle ja itse ryhdyin pakkaamaan ostoksiamme.

Kesken pakkaamisen huomasin, että nappula luiskahti lattialle. Neiti oli niin keskittynyt havainnoimaan lähietäisyydellä olleita nauravia lapsia ettei tainnut edes huomata nappulan putoamista. Päätin pakata ostoskassin loppuun ja noukkia nappulan vasta sen jälkeen. Sen verran oli kassalla jonoa, että halusin vain suoriutua alta pois mahdollisimman nopeasti.

En kuitenkaan toiminut tarpeeksi ripeästi, sillä sivusilmällä näin vanhemman miehen poimivan nappulan lattialta. - Voi kuinka ystävällistä, ehdin ajatella.

Niinpä tyrmistykseni oli sitäkin suurempi kun papparainen laittoi dominon omaan taskuunsa sen sijaan, että olisi antanut sen takaisin pienelle lapselle, jolta se oli pudonnut! Nappula oli rattaiden edessä, melkein niiden alla, joten ei olisi kyllä pitänyt olla epäilystäkään kenelle se kuului! Hyviin tapoihin olisi kai ainakin kuulunut edes kysyä, josko se olisi meiltä pudonnut. Vaan mitä vielä! Ukkeli käveli pois saalis mukanaan.

Olin niin ällikällä lyöty, etten saanut sanaa suustani sillä hetkellä. En oikein viitsinyt lähteä peräänkään juoksemaan kauppakassin ja rattaiden kera. Eihän minulta oltu sentään laukkua vohkittu tai muutakaan äärimmäisen tärkeää tai kallisarvoista, onneton dominonappula vain. Mutta kyllä sapetti! Että joku kehtaa! Varastaa nyt lapselta!

Onneksi kassatäti oli kultainen ja antoi tytölle uuden nappulapakkauksen rapisteltavaksi <3 Äitiäkin harmitti sen jälkeen hieman vähemmän (mutta sen verran kuitenkin, että oli tännekin tultava asiasta avautumaan ;)

3 kommenttia:

Signorina M kirjoitti...

Oho, mikä mies! Olisi ollut kyllä pieni läksytys paikallaan!

Anonyymi kirjoitti...

Ärsyttäviä tuollaiset tyypit :-( Teillä taitaa olla sama markettiketju kuin meillä täällä naapurimaassa tunnelin toisella puolella?
Meilläkin kerätään dominoita :-) Meillä tosin on pari kertaa sattunut niin, että ystävällinen setä on antanut saamansa nappulat meidän pikkuiselle.
Aurinkoisin terveisin
FrauR

Elvira kirjoitti...

Saattaapi hyvinkin olla sama markettiketju! Tai siis aika varmasti onkin :)