torstai 29. lokakuuta 2009

Kotiloisen oikeudet

Kuulin pitkästä aikaa eräästä tuttavastani. Ja aivan mahtavia uutisia! Hän on nimittäin löytänyt uuden kumppanin ja on kaiken lisäksi raskaana! Olen todella todella onnellinen hänen puolestaan!

Vielä vuosi sitten kaikki oli vielä aivan toisin. Tuttavani aviomies oli löytänyt uuden heilan ja petti vaimoaan sitä sen kummemmin salailematta. Tämä suhde päättyi aikanaan, mutta tilalle tuli aina uusia naisia. Miehen selitys käytökselleen oli, että vaimo oli jo liian vanha (ei edes 40v...) saamaan lapsia (olivat jokusen vuoden yrittäneet) ja hän halusi löytää jonkun nuoremman. Jonkun aikaa tuttavani jaksoi katsella tilannetta ja uskoa, että heidän avioliitollaan voisi olla vielä tulevaisuus, että mies järkiintyisi tai tulisi katumapäälle. Kun mies alkoi sitten savustaa vaimoa heidän yhteisestä kodistaan, koska halusi tuoda sinne muita naisia, sai tuttavani tarpeekseen ja pakkasi tavaransa. Ja lopputuloksen jo tuossa edellä paljastinkin.

Postaukseni tarkoituksena ei ole revitellä ystäväni vaikeuksilla tai juoruta hänen elämästään, enkä siksi tässä koko juonikuviota paljastakaan, vaan kerroin tämän johdantona siihen mitä itseasiassa halusin sanoa. Nimittäin kerrottuani ystäväni tilanteesta miehelleni, hänen kommenttinsa olivat luokkaa:  "Mutta kuka sitä asuntoa maksoi? (Periaatteessa mies, koska ystäväni oli kotirouva) Eikös miehellä ole siten täysi oikeus heittää nainen pihalle omasta asunnostaan?"

Hmmm, olipas kivaa kuulla tällaista... Meilläkin kun se on mies, joka käy kodin ulkopuolella rahaa ansaitsemassa. Antaako se sitten hänelle oikeuden heittää meidät tuottamattomat "loiset" (minut, tyttäremme ja koiran) pihalle, jos hänestä siltä tuntuu? Eiköhän jonkinlainen lainpykälä meitä avioliiton solmineita "kotiloisia" kuitenkin suojele? Kylläpä taas tyrmistytti miehen mielipiteet!!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mmmm....itseasiassa mies voi ottaa ja heittää sut ja koiran pihalle. mutta lapsi jää.
olen kuullut kauhutarinoita kuinka on taisteltu lapsesta joka sitten on jäänyt miehelle... sulla kun ei ole mitään näyttöä miten voisit pienen elättää.
no, onneks näitä kuulee kuites harvoin.

Elvira kirjoitti...

Joo, onpa tätä joskus yön unettomina tunteina tullut ajateltuakin, että mitäs jos. Mutta siis jos ja kun on edelleen naimisissa, niin ei kai se tuosta vaan voi pihalle heittää, kun kämppäkin on molempien nimissä? Täytyy tunnustaa, että en kyllä ole näistä hirveän hyvin perillä. Ehkä pitäisi. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä elämä tuo tullessaan...