torstai 23. kesäkuuta 2011

Kaksi viikkoa

Enää kaksi viikkoa jäljellä laskettuun aikaan... Jännittää... Jännittää miten synnytys sujuu tällä kertaa, milloin tulee lähtö, alkaako synnytys taas vesien menolla vai pitääkö kellottaa supistuksia, kuinka nopeasti nonna ehtii lapsenvahdiksi, miten neiti ja isi pärjäilevät kotona sairaalassaoloaikanani, sujuuko imetys, minkälainen persoona tämä tulokas onkaan...

Paljon olisi vielä tehtävääkin; vasta osa vauvanvaatteista on pesty, osa on edelleen ostamattakin, kun olen odotellut alennusmyyntejä, hoitonurkkaus on järjestämättä, hoitotaso odottelee vielä pahvilaatikossa kellarissa, samoin sitteri, netistä tilaamamme pinnasänky on edelleen matkalla, ollut jo reilut kaksi viikkoa, vaikka sveitsiläinen nettikauppa lupaili toimitusta seuraavana työpäivänä... Onneksi olen sentään saanut pestyä neidiltä periytyvien vaunujen ja turvakaukalon tekstiilit, voihan vauva nukkua ensialkuun vaikkapa vaunukopassa. Ja onhan tuolla kellarissa vielä neitiä odotellessani ostamani suomalaisen äitiyspakkauksen laatikko patjoineen, jos niikseen tulee.

Meillä onkin melkoisen huonoja kokemuksia nettiostoksista: jos tilaat jotakin Sveitsin ulkopuolelta säästämistarkoituksessa, melko varmasti lätkäisevät tullaus- ja käsittelymaksuja 30 frangin verran (esim. kestovaipat, rintareppu). Kun tilaat Sveitsistä, niin sinulle toimitetaan vääriä tuotteita (talvirenkaat kesärenkaiden sijasta, väärä modeemin malli), jotain puuttuu paketista, pakettia ei ikinä kuulu (vaikka asiakaspalvelun mukaan se on lähetetty), vauvanhoitotuotteet haisevat tupakansavulle, nettisivuilla luvatut toimitusajat eivät pidä paikkaansa, tuote, jota nettisivun mukaan on varastossa tilaushetkellä, onkin yllättäen loppunut. Ei aina oikein jaksaisi. Vaihtoehtona olisi tietenkin keskittää hankinnat paikallisiin kauppoihin, mutta niiden valikoimat ovat suppeammat ja hinnat usein korkeammat. Siksi olemmekin viime aikoina tilanneet usein tavaroita joko italialaisista nettikaupoista tai muista EU-maista ja pyytäneet toimittamaan ne Italian sukulaisten osoitteisiin. Toistaiseksi on toiminut hyvin, toimitukset ovat nopeita eikä tähän mennessä mitään ole kadonnut matkalla.

Tulipas tästä taas aikamoinen valitusvirsi, suokaa anteeksi :)

Muistaakohan joku vielä kun taannoin kyselin, josko kukaan tunnistaisi ystävältäni saamaani kasvia. Tänä kesänä ko. kasvi päätti yllättää minut iloisesti kera keltaisten kukkien. En edelleenkään tiedä, mikä kasvin nimi mahtaa olla...


5 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Huii, enää kaksi viikkoa! Onpa aika mennyt hurjaa vauhtia! Tsemppiä järjestleyihin ja viimeiseen raskauden pyrähdykseen, ja tietysti synnytykseen :) Odotan innolla tietoja uudesta tulokkaasta!
haliterkut <3

Kastanjapuu kirjoitti...

Vau,sulla on enää kaksi viikkoa laskettuun aikaan! Tsemppiä täältäkin viimeisiin raskausviikkoihin :)

Minä pesin tällä kertaa vauvan vaatteet ajoissa (3kk ennen laskettua aikaa), samoin kestovaipat ja muutenkin olen laittanut jo melkein kaiken valmiiksi. Esikoista odottaessa jouduin pakkolepoon rv 30 ja vaikka poika syntyikin sitten vasta rv 39 ei siinä itse paljoa enää kerennyt tekemään. Nyt kun pesin ja silitin vauvan vaatteet niin sitä seuraavana päivänä alkoivat ennenaikaiset supistukset! Ihan kuin olisin taas aavistanut...Kohdunkaula on hieman lyhentynyt ja paikat pehmeinä (rv28) joten nyt sitten lepäilen mahdollisimman paljon.

Mulla ei ole oikeastaan montaa huonoa kokemusta sveitsiläisistä nettikaupoista. Paljon ollaan tilailtu esim.Babywalzilta, Babyjoesta ja Waschbäristä ja aina on tullut oikeat tuotteet ja todella nopeasti. Kerran tilattiin joku dvd ja yllätys oli että siellä ei ollutkaan sitä cd:tä sisällä, tämä on varmaan ollut huonoin kokemus tähän mennessä :D

Terveiset täältä Graubündenin kantoonista :)

Elvira kirjoitti...

Kiitos kommenteista, anteeksi vastauksien viivästyminen!

MaaMaa: ja nyt olisi jäljellä enää noin viikko laskettuun. Saapi nähdä milloin lähtö tulee. Jännittää. Kiitoksia tsempeistä! Haleja <3<3<3

Kastanjapuu: kiitoksia tsempityksestä ja terveisistä! Olen saanut nyt kaiken pestyä, ja kaivettua esille esikoisen vauvakamat, eli sen puoleen olisin jo valmis vaikka lähtemään laitokselle.

Kestovaippoja ei taideta tällä kertaa kokeilla ollenkaan, kun meillä on pyykkitupavuoro kerran viikossa. Viimeksi taas neidin jatkuvat maitokakat (melkein joka vaipassa), niiden ohivuotelut ja silloisen asunnon kosteusongelmat (kestot kuivuivat ikuisuuden) lannistivat sen verran, että lopulta siirryttiin suosiolla kertiksiin. Täältä ei myöskään kestoja juuri löytänyt harsoja ja muovikuoria lukuunottamatta, tuntemieni sveitsiläisten nettikauppojen valikoimissakaan ei ollut hurraamista ja ulkomailta tilattaessa jouduttiin taas maksamaan alv:tä, tulli- ja käsittelymaksuja.... Mistä te olette kestoja löytäneet?

Tsemppiä sinulle lepäilyyn, vielä saisi pikkuinen pysytellä useamman viikon turvallisesti äidin masussa! Minkäikäinen esikoisesi onkaan? Antaako äidin lepäillä?

Me tilattiin tällä kertaa sänky juurikin tuolta Babyjoesta. Sänky sitten tuli kolme viikkoa luvattua myöhemmin ja ei siinä vielä kaikki: yksi laita on säpäleinä, joten nyt sitten odottelemme, että lähettävät uuden. Lupailivat, että olisi eilen saapunut, mutta mitä vielä. Siis en voi ymmärtää miten meillä voi joka kerta tulla jotain vastoinkäymisiä näiden nettishoppailujen kanssa... Babywalzilta tilattessa on toistaiseksi taidettu saada aina oikeaa tavaraa, oikeaan aikaan.

Kastanjapuu kirjoitti...

Moikka!

Meidän esikoinen on 2,5-vuotias ja vaikka antoikin mun ihan hyvin lepäillä kotona niin jouduin viikko sitten sairaalaan pakkolepoon :/ Tilanne ei tosin mun mielestä ole kovin traaginen, kohdunkaula on pysynyt 2,6 sentissä ja paikat muuten kiinni. Sain kuitenkin jo viime viikolla heti piikit kypsyttämään vauvan keuhkoja sekä supistuksenestolääkitys jatkuu. Lääkärit eivät ole päästämässä mua kotiin (vaikka siellä voisin levätä yhtä hyvin kun poika on nyt 5 päivää tarhassa viikolla eikä mua kummemmin supistele. Täällä menee tuo holhoaminen lääkäreiltä musta vähän yli, mutta kai se on sitten rahakin mitä ajattelevat, hyvinhän siinä tietty sairaala tienaa kun makutetaan, eikä musta koidu sairaanhoitajille paljoa työtäkään, kunhan vaan makoilen. No, ensi viikonlopuksi SAATAN päästä kotiin "lomalle".

Kestovaippoja olen ostanut paljon Suomen Huuto.netistä ja nyt kun käytiin Suomessa löysin kirppareilta käytettyjä sekä ostin pari uutta kaupasta. Ja siskon kanssa tehtiin pari vaippaa ja hän tekee vielä lisää :) Nyt laitoin muutaman vaipan tilaukseen www.vallemonte.ch, siellä on ihan kivasti valikoimaa.

Harmi tuo Babyjoen sänkyjuttu :( Inhottaa kyllä kun tuollaista sattuu!

Nyt pitää mennä, tulen myöhemmin lukemaan sun uuden postauksen. Kohta tulee päivällinen joten laitan nyt kannettavan kiinni.

Elvira kirjoitti...

Kastanjapuu: Anteeksi vastauksen viipyminen... Miten raskautesi on edistynyt? Vieläkö olet sairaalalevossa? Olen kanssasi samaa mieltä tuosta mitä sanoit paikallisista lääkäreistä ja holhoamisesta. Ja rahasta siinä kai on kyse. On hassua, kun Suomessa lääkärit (no ainakin julkisella puolella) oletusarvoisesti pitävät potilaita luulosairaina ja täällä taas helposti lieväkin sairauden oire johtaa loputtomiin laboratoriotutkimuksiin ja kontrollikäynteihin...