torstai 8. huhtikuuta 2010

Vali vali

Täällä ollaan taas vatsataudin kourissa. Tai kenties söin jotain sopimatonta eilen shoppailureissulla Italiassa, koska muut perheenjäsenet vaikuttavat olevan edelleen täysissä ruumiin ja sielun voimissa.

Viideltä aamulla heräsin kauheaan vatsakipuun. Puoli tuntia sain vielä sen jälkeen jossain välissä nukuttua ja seitsemältä oli noustava, kun pikkuneiti vienosti kutsui mammaa. Ja miehellä on tietenkin juuri tänään aamuvuoro... Onneksi tällä kertaa sentään anoppi ehti paikalle suhteellisen lyhyellä varoitusajalla. Lähtivät juuri neidin kanssa kävelylle ja saan potea ainakin hetken ihan rauhassa. Mitään en ole vielä uskaltanut suuhuni laittaa pienen nestemäärän lisäksi, eikä tee kyllä yhtään mielikään. Olo on aika heikko, huimaa...

Kävimme eilen metsästämässä neidille uusia kenkiä, kun pitäisi jo taas vaihtaa isompiin. Grandaten Chiccolandiasta löytyi kaksikin paria, yhdet kansgaskengät, jotka voisi ottaa käyttöön jo nyt ja yhdet sandaalit kesäksi. Etsimme kylläkin sellaisia pihalla remuamiseen soveltuvia kenkiä, mutta jälleen kerran saimme todeta, että Italiasta ei sellaisia taida löytyä(?). Kasapäin oli tarjolla jos jonkinlaisia vaaleita ja kimaltelevia, kaupungilla näyttäytymiseen soveltuvia hienostelukenkiä, hih.

Toys Centerissä kävimme katsastamassa pihaleluvalikoiman. Ostoslistalla olisi hiekkalaatikko ja ehkä liukumäkikin. Tarjolla oli samoja laatikoita ja mäkiä kuin täällä Sveitsissäkin. Hinnat näyttivät yllättävän tuntuilta... Olivat nimittäin numerolleen samoja kuin täällä, tosin sillä erotuksella, että Italiassa ne ovat eurohintoja. Eli eipä kannata pihaleluja ainakaan tämän kokemuksen perusteella Italiasta (tai ainakaan Comon Toys Centeristä) ostaa.

Pääsiäinen meni täällä pääasiassa melko arkisissa merkeissä. Mies oli viikonlopun töissä ja söimme pääsiäislampaamme vasta maanantaina oman perheen kesken. Appivanhemmat viettivät pyhät kälyn luona Genevessä.

Neiti oppi kaksi uutta sanaa: "muna" ja "uovo". Tai siis yksi sanahan tuo on, kahdella eri kielellä. Neiti sai nimittäin osallistua suklaamunan etsimiseen ja sai siitä pieniä maistiaisiakin. Munaa ja uovoa sitten toisteltiin (ja kaipailtiin) koko loppupäivän. Eipä ole tähän asti vielä noin nopeasti uudet sanat tarttuneetkaan mukaan!

Kerrottakoon nyt vielä, että anopin synttärilounas vajaa kaksi viikkoa sitten meni oikein mukavissa merkeissä. Anoppi oli enemmän kuin tyytyväinen kälyn valitsemiin timanttikorvakoruihin ja agriturismo Bone' oli käymisen arvoinen paikka. Tarjolla oli oikein kelpo ruokaa, mutta paikan kenties parasta antia olivat upeat näkymät Varese- ja Maggiore-järville. Sääkin suosi. Oli aivan ihanan aurinkoinen ja lämmin kevätpäivä! Neidin kannalta paikka oli ihan nappivalinta! Kun olo pöydän ääressä alkoi pitkästyttää, pääsi ravintolasta helposti pihalle (heti pöytämme takana oli lasinen liukuovi) kotieläimiä ihmettelemään ja liukumäkeen, saattajan kanssa toki. Onneksi nonno ja zia kävivät neidin kanssa pienillä happihyppelyillä enemmän kuin mielellään.

2 kommenttia:

Vera A. kirjoitti...

Pikaista toipumista sinne! Meilläkin on hankintalistalla jotain pihahärveleitä, niillä tosiaan on melkoiset hinnat! Ja ihan samaa olen tuskaillut kenkäostoksilla, Italiassa ei tosiaan oleteta, että lapset möyrivät mullan seassa, juuri eilen saatiin yhdet hienot kengät mukavan kuraisiksi, kun pihalla työskenneltiin. Mumma sentään lähetti Suomesta kurapuvun, hiukan iso vielä, mutta syksyllä taatusti otetaan käyttöön!

Elvira kirjoitti...

Kiitos, Vera! Alkaakin olla jo muuten ihan ok olo, mitä nyt tiettyjen ruokien ja juomien ajatteleminenkin aiheuttaa edelleen yökkimisreaktioita :)

Meille on myös mummi lähettänyt kurapuvun Suomesta ja sekin on kooltaan vielä turhan reilu. Tosin sellaisia fleecevuorisia pukuja olen nähnyt täällä marketissakin ja tulipa sellainen viime syksynä hommattuakin, vaikka se vuori vähän arveluttikin. Talvella niitä myytiin sitten 75 prosentin alennuksella, kun ei ilmeisesti ollut ollut kysyntää...