maanantai 14. kesäkuuta 2010

Vastustusta

Kotikonnuillani, siis niillä suomalaisilla, kunnilla oli tapana kilpailla keskenään siitä, kuka saisi houkuteltua alueelleen enemmän liikeyrityksiä, työpaikkoja, asiakasvirtoja ja ennen kaikkea RAHAvirtoja.

Nykyisillä kotikonnuilla kunnilla lienee kahisevaa kirstuissaan jo tarpeeksi. Tai sitten ne eivät vaan todellakaan hyödy mitään mahdollisista uusista liikeyrityksistä. Joka tapauksessa haitat lienevät hyötyjä suuremmat. Se ainakin on varmaa, että mahdollisesti lisääntyvä liikenne nähdään niin suurena peikkona, että erityisesti palveluyrityksiä ja niiden laajentamissuunnitelmia kannattaa ehdottomasti vastustaa.

"Tänne ei ainakaan tarvitse mitään kauppakeskusta suunnitella, kysykää naapurikunnasta!"

"Liike- ja teollisuusrakentaminen pilaa maiseman!"

"Palveluiden keskittäminen aiheuttaa turhaa autolla ajoa!"

"Kauppakeskuksen laajentaminen lisää liikennettä ja ruuhkia!"

"Lisää kauppoja - yhä vähemmän aikaa perheelle ja epäkaupallisille vapaa-ajanviettotavoille!"

"Uusi X-ketjun pikaruokaravintola kärjistäisi M:n liittymän ruuhkia entisestään."

"Liike- ja teollisuusyritykset ovat pilanneet laaksomme, tehkäämme siitä jälleen asuttava muuttamalla yleiskaavaa. Kas näin, kylläpä viheralueesta tulikin mukavan laaja. Ai sen sisään jäi alueella kaksi vuosikymmentä toimineita yrityksiä? Ei muuta kuin puskutraktorit käyntiin! Saisikohan tuon moottoritienkin eliminoitua, niin perheiden olisi mukavampi virkistäytyä uudella viheralueella, kun liikenteen jylyn sijasta korvissa soisi linnunlaulu?"

Ei kommentteja: