sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Ensimmäisiä hankintoja

Kävin viime viikolla läpi kasoittain neidin vanhoja vauvanvaatteita. Muistelin niitä hieman sukupuolineutraalimmiksi kuin ne sitten todellisuudessa olivatkaan. Lisäksi velourpyjamille, fleecetakeille ja -housuille ei taida kesävauvalla olla juuri käyttöä... Näin ollen otin neidin vaatteista talteen vain noin puolet tätä tulokasta varten, loput lahjoittanen, myyn tai vien vaatekeräykseen.

Koska käyttökelpoisia vaatteita olikin vähemmän kuin muistin, oli tietenkin heti hankittava lisää kaapintäytettä!  Kesävauvan pukeminen on kuitenkin minulle aivan uusi juttu, enkä oikein tiedä, että pitäisikö vastasyntyneelle hankkia lyhyt- vai pitkähihaista vaatetta. Täälläkin kun usein heinäkuussa elohopea kipuaa sinne 30 asteeseen ja ylikin. Mikäli tulokas tulee yhtään isosiskoonsa, tulee hän olemaan melkoinen kuumakalle ja vaatetus saa sen puolesta olla mieluummin melko kevyttä. Mutta sitten taas toisaalta pitäisi suojata auringolta... Hmmm. Onneksi bodyt eivät paljoa maksa, on varaa virhehankintoihinkin, joten jokusen uskaltauduin jo ostamaan. Näyttävätpä ne kuvassa kovin ryppyisiltä, kun valo tulee sivusta.


Ihan ensimmäinen hankintamme tosin oli tämä toppapuku seuraavaa talvea ajatellen. Pakkohan tuo oli ostaa kun tuli Serravallen outletissa vastaan palaillessamme helmikuussa kotiin Nizzan lomalta eikä hintakaan ollut paha. Täytyy vaan toivoa, että on oikeankokoinen siinä vaiheessa, kun sille tulee käyttöä.


7 kommenttia:

Calendula kirjoitti...

Suloisia vaatteita, varmaan mukava hankkia uuttakin tulokkaalle, ilmeisesti pikkuveljelle! Olen myös säilönyt laatikoittain poikani vaatteita odottelemaan tuleeko niille vielä käyttöä vai täytyisikö ruveta lahjoittamaan eteenpäin. Lasten vaatteet ovat kyllä tosi sukupuolisidonnaisia ainakin täällä. Kesävauva on kiva, helppo pukea :)

ratón kirjoitti...

:) Onnittelut! <3 Mule kävi sama, Nena on talvivauva ja Aatu Armas on kesävauva :). Lisäksi äitini toteutti itseään nenan vaatevaraston suhteen ja lähes kaikki on vaal.pun tai vähintään rimpsuisia :D

MaaMaa kirjoitti...

Ihania pikkuisia kesävaatteita; ihan varmasti noille tulee käyttöä!
Millon on LA, jos saa kysyä?

Elvira kirjoitti...

MaaMaa: LA on 7.7. :)

Elvira kirjoitti...

Calendula: pikkuveljeä odotellaan joo. Täälläkin lastenvaatteet ovat todella sukupuolisidonnaisia. Ainoastaan pienimpiä vaatekokoja löytyy suht sukupuolineutraaleina niin värien kuin mallien puolesta.

ratón: kiitos onnitteluista! Meilläkin suurin osa tyttömäisistä vaatteista on taidettu saada lahjaksi. Mieskin on kiitettävästi shoppaillut tytölle vaatetta, mutta usein omaan makuuni jopa hieman liiankin poikamaisia vaatekappaleita.

Tukholman tyttö kirjoitti...

Nyt vasta kävin täällä, ihania juttuja, kesävauva tulossa, onnea! Teidän pitää tulla tänne phjoiseen shoppaamaan sukupuolneutraaleja vauvanvaatteita :) !! Onnea odotukseen!

Elvira kirjoitti...

Kiitos Tukholman tyttö! Olisikin niin unelmaa päästä sinne pohjolaan hamstraamaan vauvanvaatteita, mutta enpä taida enää ennen heinäkuuta ehtiä. Onneksi netti on keksitty; äitini toimikoon kuriirina tänne tullessaan :) Ja voisihan noita myös yrittää tilata suoraan kotiosoitteeseenkin, mutta kun Helvetian tulli on niin arvaamaton...