tiistai 6. joulukuuta 2011

Pyhä Nikolaus muisti esikoista tänään parilla eilen koristellun kuusen alle jättämällään suklaanamusella. Leikkikouluun heppu oli kuulemma vienyt lapsille pandoroa ja hedelmiä. Mitä hedelmiä, sitä neiti ei suostunut kertomaan. Kotiin hän toi tämän askartelemansa San Nicolaon. Opettaja on tainnut avustaa toteutuksessa aika paljonkin :)


Olin aikonut viritellä tänään siniristiliput parvekkeen kaiteeseen ja ikkunoihin, ehkä sytyttää pari kynttilääkin itsenäisyyspäivän kunniaksi. Mutta pitkä iltapäivä ja ilta yksinään kahden väsymystään kiukuttelevan lapsen kanssa vei mehut enkä jaksanut vaivautua. Pukujakin vilkaisin vain pikaisesti iltapäivälehden nettisivulta, ei vaan jaksa. Lasissakin kuplii ainoastaan Sprite.

Taidanpa mennä ajoissa nukkumaan ja kerätä voimia huomisiltaa varten. Miehen työkaveri on kutsunut meidät ja muutaman muun pariskunnan nauttimaan juustofondueta luokseen pitkän viikonlopun kunniaksi: täällä torstai on pyhäpäivä ja perjantaikin monilla vapaa. Leikkikoulukin on suljettu. Lapset on myös kutsuttu, mutta ainakin esikoisen taidamme parkkeerata isovanhempiensa luokse: tänäänkin neiti oli valmis yöunille jo ennen seitsemää. Pienempi on varmaankin otettava mukaan jo ihan siitäkin syystä, ettei hänelle kelpaa tuttipullo. Näenkin jo itseni viettämässä iltaa isäntäparin vierashuoneessa pikkumiestä rauhoitellen, heijaten ja imettäen... Voisikohan sitä vain jäädä suosiolla kotiin?

Ei kommentteja: