torstai 23. syyskuuta 2010

Paluu arkeen

Kotona ollaan jälleen. Olemme olleet jo sunnuntaista asti. On ollut outoa palata jo melko syksyisestä Suomesta tänne Ticinoon, jossa aurinko edelleen paistaa ja t-paitakelit jatkuvat. Vaistomaisesti olen vetämässä takkia ja kaulahuivia niskaan joka kerta ulos lähtiessäni tai vähintäänkin jotain pitkähihaista. Pikkuneidilläkin on aina liikaa päällä.

Paluu arkeen on ollut melkoisen kiireinen. On ollut laukkujen purkamista, ruokakaappien täydentämistä, perhekerhoa, appivanhempien vierailua meillä ja meidän heillä, tuttavien tapaamista, hää- ja kastekorttien askartelua, preasiloa, eläinlääkäriä ja antibioottikuuria (koiran anaalirauhaset tulehtuneet jo toista kertaa lyhyen ajan sisään... kauhea löyhkä ja sotku :( ), uuden lankapuhelimen metsästystä (vanha oli simahtanut poissaollessamme), vanhan auton myymistä ja siivoamista, uuden autovakuutuksen hankkimista, uuden auton noutoa, taloprojektin suunnittelua ja päivittämistä, neulomuksia viimeisteltävänä, kirjoja, lehtiä, kirjeitä sekä tietenkin blogeja luettavana ja laskuja hoidettavana. Jossain välissä mieheni on käynyt töissäkin. Pyykkikorit pursuilevat likapyykistä, mutta pyykkitupa on meidän vasta huomenna... Riittääköhän 9,5 tuntia edes?

Suomen matkamme oli ihana, mutta tuntuu kuin siitä olisi kulunut jo pieni iäisyys. Onneksi siitä jäi jotain hieman hitaamminkin(?) haalistuvia konkreettisia muistojakin kuten suklaanruskeat KoKo-espressokupit, kuusi matalaa ja saman verran syviä Teema-lautasia sekä tietenkin lukuisat valokuvat, joista osa on tosin edelleen ainoastaan muistikortilla... Kaiholla muistelen hidastempoisia lomapäiviä ja ihanaa joutilaisuutta!

Terveisiä Suomesta!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onko teille tulossa vauva? siinä tapauksessa, ota rennosti...

ratón kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! :)

Elvira kirjoitti...

Anonyymi: ei ainakaan tietääkseni =) Mietin, että mikä johti ajatuksesi perheenlisäykseen: uusi auto, taloprojekti, neulomukset...? ;)

ratòn: kiitos kaunis :)

MaaMaa kirjoitti...

kiva että olet takaisin: welcome back!
Ja hurjasti tsemppiä kiireen keskelle - ihan hengästyin kun luin mitä kaikkea hommaa on listalla!!!

Kaste- ja hääkortit: uteliaisuus heräs...onko kyseessä jollekin annettavat onnittelukortit, vai kutsukortteja?! ;)

Elvira kirjoitti...

MaaMaa: oli kyllä ihan muille annettavia kortteja tällä kertaa. Pikkuneiti on kastettu Suomessa kesällä 2009 ja mekin ollaan oltu naimisissa jo melkein neljä vuotta :) Missattiin Suomen matkan vuoksi muutamat sukulaisten juhlat ja koska mies ei liiaksi luota Italian postiin, niin lahjakalut saivat lahjansa ja korttinsa jälkikäteen henkilökohtaisesti perille toimitettuina.

Kasselin kyyhky kirjoitti...

Tutunkuulosia tunnelmia! Aika rientää ja tehtävää riittää, sitä se lapsiperheen arki usein on. Meillä alkaa jo parin viikon päästä syysloma, kesälomasta tuntuu olevan ikuisuus. Kaunis lomakuva! Se sai minut hetkeksi muistamaan heinäkuisia, rauhallisia lomapäiviä:)

Thea kirjoitti...

Hei! Olipa jännä juttu että löysin sinun blogisi monien ulkosuomalaisten keskeltä.. Minun piti oikein tarkistaa, missä se Helvetia mahtaa olla ja löytyihän se etelä-Sveitsistä. Ja tosiaan, siellä teillä puhutaan italiaa.
Tulin uudeksi lukijaksesi.

Thea (Teija)

Elvira kirjoitti...

Hupsista! Tännehän oli ilmestynyt pari uutta kommenttia :)

Kasselin kyyhky: aah, syysloma-kausi siis käynnistymässä? Olemmekin täällä ihmetelleet, että miten ihmeessä saksankielistä turistia pukkaa, vaikka kesälomat ovat ovat loppuneet jo aikapäivää sitten ;) Ajoimme muuten sekä meno- että paluumatkalla Kasselin ohitse, mutta tällä kertaa emme siellä yöpyneet, toisin kuin viime vuonna. Takaisin tullessa yövyimme Rothenburg ob der Tauberissa. Viehättävä paikka!

Teretulemast Thea/Teija :) Täällä tosiaan puhutaan pääasiassa italiaa, palmuja kasvaa ja ilmasto on lähes välimerellinen. Ei tule välttämättä ihan ensimmäisenä Sveitsistä nämä mieleen? Lähin suurkaupunkikin on Milano. Zürichiin ja Berniin on paljon pidempi matka.