perjantai 27. elokuuta 2010

Beautiful Blogger

Olemme lähdössä huomenna kohti Suomea ja tämä päivä menee pakkailuun ja muuhun valmistautumiseen.

On kuitenkin yksi postaus, jonka haluan ehdottomasti kirjoittaa ennen lomaa, koska muuten sen julkaiseminen jäisi varmastikin johonkin syyskuun lopulle...

Sain nimittäin tällaisen ihanan tunnustuksen:Kiitokset tästä Karkille ja ratònille! Oli aivan ihana yllätys!

Nyt pitäisi sitten kertoa seitsemän asiaa itsestä... Suonette anteeksi, mutta ajanpuutteen vuoksi en nyt pystynyt parempaan ;)
  1. Sukututkimus on intohimoni. En ymmärrä miksi sen pitäisi olla vain mummojen harrastus. Sukututkimus on parhaimmillaan kuin salapoliisin hommaa. Välillä joutuu selaamaan monta sataa sivua muinaisten pappien harakanvarpaita ennen kuin mitään löytyy ja kymmeniä ennen kuin hieroglyfit alkavat ylipäänsä avautua. Äitiyden myötä en ole ehtinyt nettiarkistoja penkomaan kuin satunnaisesti neidin nukkuessa. Se on ihanan rentouttavaa!
  2. Sukujuureni näyttävät olevan vahvasti Itä-Suomessa, patrilineaalisesti Kerimäellä. Osa (tosin hyvin pieni) geeniperimästäni näyttäisi olevan lähtöisin Saksasta. Viimeisimmän tiedon mukaan saattaisi olla ehkä hitunen aatelisvertakin pääasiassa sotilaiden, torppareiden, renkien ja piikojen miehittämässä sukupuussani.
  3. Pidän kielistä: olen opiskellut "pakollisten" englannin ja ruotsin lisäksi saksaa, italiaa, venäjää ja espanjaa. Haluaisin opiskella ranskaa ja kerrata saksaa.
  4. Seuraan Italian tv:stä lähinnä GF:ää eli Grande Fratelloa eli Big Brotheria. Kertonee jotain italialaisten tv-kanavien tasosta (ja ehkä omasta maustani ja äo:stani ;).
  5. En juuri katso tv:tä, mutta jos katson, valitsen useimmin jonkun monista meillä näkyvistä brittikanavista.
  6. Haluaisin opiskella jonkin kunnon ammatin, en vain tiedä minkä. Sairaanhoitajille taitaisi aina löytyä töitä, mutta
  7. veren näkeminen vetää jalkani hyytelöksi, nenäni valkoiseksi ja pelkään pyörtyväni. Ja joskus niin käykin.
Moni suosikkibloggereistani onkin jo tunnustuksen saanut, mutta mainitsenpa heidätkin silti. Tunnustuksia piti jakaman seitsemän, mutta koska joukossa on siis jo Beautiful Bloggereiksi aiemmin julistettujakin, niin muutama ylimääräinen ei varmastikaan ketään haittaa.


10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Beautiful-Blogger-tunnustuksesta :)

Kävi hymyilyttämään, kun luin sukujuuristasi Kerimäellä. Vietin nimittäin itse noin 14 vuotta lapsuudestani kyseisessä kylässä :D

Mukavaa Suomen matkaa

T.Heidi

ebrufin kirjoitti...

Kaunis kiitos sinulle:)

Ja onnea myös itsellesi!

Elvira kirjoitti...

Kiitos Heidi toivotuksista ja kommentistasi! Kerimäki on ihana paikka, ainakin kesällä :) Oliko teillä siellä mökki vai sukulaisia?

Ebrufin: kiitos sinulle ihanasta blogistasi :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Elvira!

Me asuimme Kerimäellä perheeni kanssa, muutimme sinne kun olin n.3-vuotias :)
Ja kyllä se ihana kylä on, juuri varsinkin kesällä. Muistoihin on jäänyt varsinkin Kirkkoranta, siellä tuli lapsena lomapäivät vietettyä.

T.Heidi

Karkki kirjoitti...

Hih, olen niin iloinen,että löysin sinut blogimaailmasta :D Toivottavasti nähdään ihan livenäkin!

Tuo sukututkimus on aivan mahtava harrastus, tekisin sitä tosi mielelläni itsekin ja omat juuret kiinnostaa paljon, koska ilmeisesti ne vie jonnekin kauas..

Ihanaa matkaa Suomeen ja suuri kiitos tunnustuksesta :D

Karoliina kirjoitti...

Paljon kiitoksia Elvira :))) sinullekin antaisin saman tunnustuksen jos et sita jo olisi saanut :)

MaaMaa kirjoitti...

Olen otettu tästä palkitojen määrästä!! KIITOS ja KUMARRUS ihana Elvira :)

Olet opiskellut suurinpiirtein samoja kieliä kuin minä; mäkin niitä rakastan! ...ja Ranska on nyt kovasti työn alla - en malttaisi odottaa että osaisin sitä paremmin!

Ja tuonkin kohdan tunnistan itsessäni, että olisi kiva opiskella jokin varsinainen ammatti! Itse olen ollut 'vain töissä' eikä ole mitään tiettyä ammattia. Jokin sellainen olisi kiva, jota voisi harjoittaa ihan missä vain -- maailma kun niin houkuttelee kokoajan eri kolkkiinsa! ;)

Ihanaista Suomilomaa!!!!

ratón kirjoitti...

Sukututkimus on tosi mielenkiintoista, meillä sedät ja isä tekee kovasti, isoisäkin eläissään tutki kovasti äidin puolen sukua ja niitä oli tosi kiva lukea. Muistan kuinka oli hurjan hienoa ajatella, että suvusta löytyi skotlantilaisen kreivin poika :D (siis uskomattoman kaukaa :D )

Helena kirjoitti...

Jaa, terkkuja täältä Kerimäeltä!

Elvira kirjoitti...

Anteeksi, että vastaukset kommentteihinne tulevat hieman jälkijunassa...

Heidi: Kirkkoranta on aivan ihana paikka! Jostain syystä luin, että olit viettänyt Kerimäellä 14 kesää eikä vuotta, heh. Siksi utelin mökistä ja sukulaisista. Itse en ole koskaan Kerimäellä asunut.

Karkki: olisi aivan ihanaa tavata sinut myös IRL! Toivottavasti pian tulee mahdollisuus :)

Oletko koskaan kokeillut minkälaisia tuloksia Hiski (http://hiski.genealogia.fi/hiski?fi) antaa sukunimelläsi? Tuota kautta pääset helposti alkuun ainakin, jos sukunimesi on yhtään harvinaisempi tai jos tiedät mistä päin Suomea sukusi on kotoisin. Hiskin tiedot voi sitten tarkistaa alkuperäislähteistä, joista aika monet on jo skannattuna netissäkin (ja niiden lisäksi paljon sellaisiakin kirkonkirjoja, joita ei Hiskistä edes löydy), jos innostusta riittää (ja aikaa) ;)

Karoliina: eipä kestä, olet ehdottomasti tunnustuksen ansainnut. On kiva päästä kurkistelemaan millaista arkea siellä Istanbulissa eletään. Kiehtova kaupunki, olen käynyt siellä pari kertaa kymmenen vuotta sitten ja huvittaisi käydä uudelleenkin.

MaaMaa: eipä kestä, sinäkin olet tunnustuksen ehdottomasti ansainnut. En yhtään ihmettele, että niin monet ovat halunneet sen sinulle antaa :)

ratòn: sukututkimuksessa juuri se on niin kiehtovaa, kun ei koskaan tiedä, että mihin maailmankolkkaan ne juuret (tai osa niistä) saattavatkaan johtaa. Kuulostaa hienolta tuo skotlantilaisen kreivin poika :D

Helena: kiitos Kerimäen terveisistä :)