torstai 19. elokuuta 2010

Syksyn merkkejä

Mistä huomaa, että syksy tekee tuloaan? Ainakin täällä meillä päin siitä, että huonekaluliikkeiden katalogeja alkaa tipahdella postilaatikkoon.

Sekä Pfister että Ikea ovat valinneet tällä kertaa esitteidensä kanteen nojatuoleissa löhöileviä lukevia(?) ihmisiä...

Tässä muutamia Pfisterin suosikkipaikkoja:
Mustaa ja valkoista:


Muutama Ikean huone, joissa voi tuntea olonsa kotoisaksi:Mustaa ja sinistä:


Mutta kaikkein varmin syksyn lähestymisen merkki taitaa olla kuitenkin tämän läpyskän saapuminen:

Mitähän kivaa sitä harrastaisi tänä syksynä?


8 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

En olisi vielä valmis luopumaan kesästä ... mennyt taas kerran niin nopeasti! ...mutta kyllä syksykin on ihan kiva; hämärtyvät illat, viilenevät säät (=kivat uudet syysvaatteet), kynttilät, teetä ja sympatiaa ;)

Meinaatko alkaa jotain ihan opiskelemaan, vai ihan vain harrastelemaan?

Elvira kirjoitti...

MaaMaa: mainitsit juurikin niitä asioita, joista minäkin syksyssä pidän :) Taidan ainakin jatkaa italian opiskelua, mutta hotsittaisi kyllä jotain muutakin aloittaa. Erilaiset maalaus- ja kädentaitokurssit kiinnostaisivat, toisaalta myös jooga. Voisi sitä kyllä opiskella jotain hyödyllisempääkin kuten vaikkapa kirjanpitoa.

Anonyymi kirjoitti...

voi sua onnellista kun voit harrastaa...
nimim. sveitsistä päivää, mies aina pois (töissä tai harrastuksissa), yksi pieni lapsi

Elvira kirjoitti...

Anonyymi: meillä asuu appivanhemmat onneksi suhteellisen lähellä ja anoppi on useimmiten valmis hoitamaan lasta, jos vain on ajoissa tiedossa milloin häntä tarvitaan. Miehellä on sen verran epäsäännölliset työvuorot, usein on illatkin töissä tai on työmatkoilla, joten yksinään hänen varaansa ei kyllä lastenhoitoa voisi jättää täälläkään.

Eikö miehesi voisi ainakin kerran viikossa jättää omat harrastuksensa väliin ja päästää sinut vapaalle? Tai olisiko teillä siellä lähellä isovanhempia tai tuttuja, jotka voisivat hoitaa lasta parin tunnin ajan? Saako muuten udella minkä ikäinen lapsesi on ja missä päin Sveitsiä asutte?

ratón kirjoitti...

Voi! Ikea! Ottaisin niin mielelläni Ikean tähänkin maahan :), saisi edes "ruotsi-makuja" "suomi-makujen" ikävään :).

Meillä alkaa ensikuussa kevät :) On välillä aika hassua ajatella, että meillä menee näin nurinpäin vuodenajat... Ja meidän joulukin on kesällä! Ei tunnu joululta ollenkaan... Tänä vuonna vietetään joulu kotona ja aion ostaa meillekin muovikuusen ja edes koittaa saada kodista jouluisen - nenalle.

Elvira kirjoitti...

ratón: meillä on Ikea vähän turhankin lähellä, tulee käytyä liian usein (ainakin miehen mielestä ;), sieltä kun ei koskaan palaa kotiin tyhjin käsin...

Ei se joulu tunnu oikein täälläkään joululta, vaikka meillä täällä silloin talvi onkin. Ei vaan tule sitä samanlaista joulufiilistä kuin Suomessa :) Uskon, että teillä siellä kesän keskellä tuntuu vielä vähemmän joululta. Toisaalta näille meidän pikkuisille ei ole varmasti vielä syntynyt mitään ennakkokäsitystä siitä, millainen "oikean joulun" pitäisi olla ja mitä siihen pitäisi kuulua. Jännää nähdä, että mitä heidän mielestään sitten joskus tulevaisuudessa kuuluu "oikeaan jouluun", että mistä aineksista se joulumieli syntyy :)

MaaMaa kirjoitti...

Ihania kurssivaihtoehtoja !
Mä tykkään piirtämisestä, ois tosi hienoa päästä sitä vähän opiskelemaan, ja kielen opiskelu on aina hyvästä myös. :)

Elvira kirjoitti...

MaaMaa: mä tykkään myös piirtämisestä! Pari vuotta sitten kävin piirustus- ja maalaustunneilla. Aloitettiin piirtämisellä (hahmoteltiin jalkoja, käsiä, kasvoja), mutta parin kurssikerran jälkeen opettajalla oli jo kova kiire patistaa öljyvärimaalaamisen pariin ja sen jälkeen ei enää lyijykyniin koskettu, muuta kuin maalausten hahmottelemiseksi.