torstai 5. elokuuta 2010

Kurkistus jääkaappiin

La Dolce Vita -blogin Vera haastoi toisetkin bloggaajat siivoamaan jääkaappinsa ja paljastamaan sen sisällön kaikelle kansalle. Hauska haaste, johon oli tietenkin tartuttava heti! Palasimme juuri kotiin muutaman päivän reissulta ja hommaa on riittänyt sen verran muutenkin, että en kyllä mihinkään jääkaapinsiivousoperaatioihin revennyt, mutta onneksi tämä ei taida juuri valokuvissa näkyä, ainakaan toivottavasti. Matkan vuoksi kaappi on hieman normaalia tyhjempikin.

Jääkaapin ovesta puuttuu miehen jääteepullo, ihan ehdoton must. Vesipulloja ei jääkaapistamme löydy, sillä juomme aina kraanavettä, joka on täällä meillä päin aivan erityisen hyvää, ainakin minun mielestäni. Limppareita kaapistamme löytyy todella harvoin, mutta nyt siellä näyttää nököttävän yksi sitruunalimonaadipullo. Ylimmäisellä hyllyllä loikoilee energiajuomatölkki, jo edellisen asunnon peruja. Pitäisi varmaan tarkistaa, onko se enää edes juomakelpoista...

Ketsuppia syömme lähinnä ranskalaisten perunoiden kanssa eli melkoisen harvoin. Kotisinappi on tietenkin Suomen tuliainen, mutta tälle lempisinapilleni on ollut täällä hyvin vähän käyttöä. Joskus harvoin tulee tehtyä lämpöisiä voileipiä tai salaattikastiketta, joihin sitä tulee ujutettua. Itse asiassa tämäkin pullo taitaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt ja joutaisi jo tulla roskikseen nakatuksi.


Jääkaapistamme löytyy lähes aina kananmunia. Ne ovat neidin herkkua niin paistettuina kuin keitettyinäkin. Vihannespuoli näyttää olevan tällä kertaa melko hyvällä tolalla ja melooniakin löytyy. Jälkimmäisen kaveriksi meillä on yleensä aina ilmakuivattua kinkkua, mutta tällä kertaa niin se kuin muutkin lihatuotteet loistavat poissaolollaan. Ei kun hei, onhan tuolla pikkuinen rasia kinkkukuutioita!

Syömme melko paljon juustoja. Emmentalit, robiolat, ricotat, mozzarellat ja granat kuuluvat kaapin vakikalustoon. Neidille on aina varattuna jugurttia tai guttia, niin kuin hän itse sitä kutsuu. Itsekin syön sitä jonkin verran, mutta miestä jo pelkkä ajatuskin jugurtista ällöttää...

Nuo pari olutpulloa ovat muuten pyörineet jääkaapin pohjalla jo toista vuotta. Parasta ennen -päiväys taisi olla viime vuoden puolella. Olen tarjoutunut kaatamaan ne viemäriin jo useamman kerran, mutta mies hannaa; eihän nyt hyvää (?) olutta raaski poiskaan heittää, varsinkaan suomalaista. Eli siellä ne pysyvät kaapin täytteenä... Niiden vieressä oleva tölkki on alkoholitonta olutta. Siitä ja sitruunalimpparista syntyvät kesäiltaisin ihan oivat ja virkistävät panachét.

Kesäisin kaapistamme löytyy melko varmasti myös hillosipuleita ja suolakurkkuja. Ne antavat mukavasti potkua riisisalaatille, joka on yksi hellepäivien lemppariruoistamme. Ravioleja ja gnoccheja löytyy jääkaapistamme lähes aina, mutta kesäisin harvemmin. Ne ovat siellä tietenkin sellaisen päivän varalle, kun ei ole juuri aikaa kokkailla, mutta jotain pitää saada nopeasti pöytään tarjolle, kun perheenjäsenten vatsat kumisevat tyhjyyttään.

Ruoasta ja nälästä puheenollen, taidankin tästä kipaista pikaisesti lähikauppaan hakemaan lisää kaapintäytettä. Pitää ostaa ainakin prosciutto crudoa ja rucolaa, ehkä mascarponeakin, sillä mies tarjoutui pyöräyttämään meille pizzat vapaailtansa kunniaksi.

7 kommenttia:

Vera A. kirjoitti...

Jippii, ihanaa kun pääsin tirkistelemään! Vaikka ei teidän ruoat kovin eksoottisia olekaan italialaisesta näkökulmasta ;) Voi kun mua nauratti kaikki noin parasta ennen -päiväykset: mä olen hirveän huono heittämään mitään pois, se on aina miehen hommaa :DDD

ratón kirjoitti...

:) Mä aina välillä innostun ja tutkin kaikki parasta ennen päiväykset ja heivaan tavarat ketoon... Mies meillä hannaa ja sanoo että sehän on PARASTA ennen päiväys, ei pilalle menopäivä... Onko häneen kenties eksynyt joku etelä-amerikkalainen laihialaisgeeni?

Anonyymi kirjoitti...

Hui, tassahan tuli nalka heti aamusta :) Ma olen miehen mielesta hieman turhankin hanakka heittamaan "kelpo tavaraa" roskiin, en odottele edes paivayksen umpeutumista... taytyykin katsastaa oma kaappi, josko sen saisi myös kuvattua ja paljastettua nain julkisesti :)

Elvira kirjoitti...

Vera: olenko muistanut mainita, että käymme aika usein Italian puolella ruokakaupassa? Meillä tosiaan miehelle tuottaa suuria vaikeuksia heittää mitään pois. Ja tämä pätee muuhunkin kuin elintarvikkeisiin.

Ratón: Meilläkin mies muistuttaa aina tuosta parasta ennen ja käytettävä viimeistään -päiväysten erosta. Eteläamerikkalainen laihialaisgeeni, hihihhi :D

Karoliina: Jään mielenkiinnolla odottelemaan jääkaappikuviasi :)

MaaMaa kirjoitti...

Kiva kurkata teidänkin jääkaappiin :)
Mä postasin jääkaapista ja kylpyhuoneenkin kaapista pari vuotta sitten blogissani kun sain haasteen.
Vaikka maa on vaihtunut, niin jääkaapin sisältö on edelleen suurinpiirtein sama: aina löytyy mozzarellaa, salaatinpää, kurkkua, tomaattia, maitoa, jugurttia, ketsuppia, sinappia, salaattikastiketta, minisuolakurkkupurkki, Boursinia ja kraanavettä pullossa :) Voirasiakin on, koska pakastimessa olevat suomesta tuodut ruisleivät maistuu parhaalle ehdan voin kanssa! ;)

Tällähetkellä jääkaapissa on myös sieniä ja creme fraichea, sillä tänään aion tehdä meille pastaa sienikermakastikkeella.

Ja NYT tuli nälkä! :D

Karkki kirjoitti...

... Ja tähän jatkaisin,että postauksen kommentteja lukiessani oli pakko kipaista jääkaapille :D

Ihanaa lauantaita, tytöt! <3

Elvira kirjoitti...

MaaMaa: kävin kurkkimassa teidän vanhaan jääkaappiinne. Kylpyhuoneen kaappikin oli mielenkiintoinen. Omat kaappini (kaksi kylppäriä, kaksi kaappia) kaipaisivat pientä etukäteisjärjestelyä ennen kuin kehtaisin kuvan ottaa. Meillä taitaa puolet kaappien sisällöstä olla mun ja loput miehen ja pikkuneidin. Meiltä löytyy myös aina voita, mutta käytetään lähinnä ruoanlaitossa (tietyt pastat ja niiden kastikkeet, leivonnaiset ja uunivuokien voitelu).

Karkki: ihanaa lauantaita sinullekin :)