perjantai 9. heinäkuuta 2010

Kupista asiaa

Eilen pikkuneiti nukkui kerrankin useamman tunnin päiväunet eikä mamma oikein tiennyt kuinka olisi saanut aikansa kulumaan, odotteli vaan, että jokohan kohta heräillään - kunnes tuli katsoneeksi kädessään olevaa kahvimukia.

Joitain kuukausia sitten Stazzy esitteli mukikokoelmiaan, Bisquits puolestaan raotteli astiakaappinsa ovea enemmänkin ja haastoi muut bloggarit tekemään saman. Jo silloin ajattelin, että voisin itsekin huvin vuoksi esitellä sekalaisen mukikokoelmamme sitten joskus kun on aikaa.

En kerää mitään tiettyä astiasarjaa, vaikka ennen jokaista Suomen reissua haaveilenkin Arabian lautasista ja kupeista. Ensinnäkin, en ole osannut päättää mitä sarjaa kerätä. Sen tulisi tietenkin olla sellainen johon ei heti kyllästyisi, jollain tapaa yksinkertainen ja ajaton, mutta joku juju siinä saisi kuitenkin olla.

Toinen mutta on suomalaisten astioiden hinta. Nuoruusvuosilta ja opiskeluajoilta on jäänyt päälle jonkinlainen köyhäilyvaihde. Miksi maksaa jostain esineestä mansikoita, jos kelpoja edullisempiakin versioita on tarjolla...? Mieheni aina kuittailee pihiydestäni, mutta loppupeleissä tulee itsekin melko usein tuijottaneeksi hintaa.

Toistaiseksi syömme Ikean Färgrik-lautasilta. Halusin valkoiset, mutta mies yllätti minut ostamalla vihreät. Pidän kyllä lehmuksenvihreästä värinä paljonkin, mutta ruokani söisin mieluiten valkoiselta lautaselta. Färgrik-lautaset ovat ihanan muotoisia, mutta mielestäni hieman turhan suuria ja raskaitakin arkikäyttöön.

Ja sitten niihin kuppeihin. Kuten tulette näkemään, niin ne ovat aikamoista sekametelisoppaa...


Hellyyttävät rakkausmuumit. Ihka ensimmäiset yhteiset astiamme vuodelta 2006.Aamukahvini juon useimmiten näistä mukeista... Kahvimukini pitää siis olla mahdollisimman suuri! Juon edelleen aamuisin pääasiassa suomalaista kahvia. Hätätapauksessa kelpaavat myös Ikean kahvilaadut tai Italiassa myytävä caffè americano.


Tämä muki on ykkösinhokkini. Ainoa hyvä asia on sen suuri koko (ks. edellä). Raskausaikaisen kokopäiväpahoinvointini myötä pelkkä mukin näkeminenkin teki minut vieläkin huonovointisemmaksi. Raskauspahoinvointi tuli ja meni, mutta mukin näkeminen saa minut edelleen yökkäilemään!


Italialaiset kahvilaadut on parempi nauttia astetta pienemmistä kupposista, vaikkapa tästä ihan kelvosta mainoskupista.Ehdin järkyttää monta vierasta tarjoilemalla heille kahvia heidän mielestään jättimäisistä kupeista, ennen kuin otin opikseni ja ostin espressokupit. Ne tuli sitten hankittua julmetussa kiireessä italialaisesta automarketista juuri ennen vieraiden tuloa. Tuli valittua ne vähiten rumat... Sittemmin on tullut vastaan kauniimpiakin.


Näistäkin on juotu kahvia(kin)...


Nämä söpöläiset löytyivät viime vuonna Krkin saarelta Kroatiasta. Loman ajan niissä valmistettiin pikkuneidin pika-aamupuurot ja hörppäsipä mamma niistä silloin tällöin Nestlen murukahvitkin pahimpaan kofeiininpuutokseen. Kotona näistä on nautittu lähinnä teetä.


Neve ja Glitz... Muisto Torinon olympialaisista.

Osa siippani lätkäaiheisesta mukikokoelmasta.


Lahjaksi saatua...


...ja matkamuistoksi ostettua. Oikealla muki San Franciscosta. Homer-mukin mieheni on saanut lahjaksi naispuoliselta opiskelukaverilta yliopistoaikoinaan.

4 kommenttia:

Vera A. kirjoitti...

Hauska kokoelma mukeja! Ihania nuo Kroatiasta ostetut! Meillä on sama muumimuki, siis tuo vaaleanpunainen! Minun piti postata omista astioista jo silloin bisquitin postauksen jälkeen, mutta on unohtunut... kiitos muistutuksesta, varmaan kotiin palattua esittelen meidänkin astioita! Huh, itskut ovat varmaan olleet kauhuissaan liian isoista espressokupeista, hah hah haa!

Elvira kirjoitti...

Vera: Meinasinkin heittää sinulle haasteen. Jään innolla odottamaan kuppiraporttiasi.

Bloggerissa näyttäisi tänään olevan jotain ongelmia, kun postauksen muotoilu ei tahdo millään onnistua. Jouduin korjailemaan ainakin kymmeneen kertaan ja vieläkin jäi virheitä. Olkoon, en jaksa enää. Mitäs pienistä... :)

MaaMaa kirjoitti...

Mullakin on pari muumimukia; ne on kivoja :)

Mukit on tulleet meidän vakio "matkamuisto" -ostoksiksi; missä ikinä ollaankin reissussa, niin muki lähtee muistona mukaan. Kotona on sitten kiva siemailla kahvia ja ihastella millon minkäkin maan/kaupungin mukia ja muistella matkaa.

Postasinkin näistä kerran; tässä linkki ko. postaukseen, jos kiinnostaa ;)

http://maamaamaailmalla.blogspot.com/2009/10/matkatuliaisia-n-3-vuoden-ajalta.html

Elvira kirjoitti...

MaaMaa: tykkään muuten paljon muumimukeista, mutta saisivat olla minun makuuni hieman isompia, niin tulisi käytettyä niitä enemmän. Ovat turhan pieniä aamukahviannokselleni ;) Mies kyllä tykkää juoda niistä aamuteensä, vaikka maidolle ei juuri jääkään tilaa :)

Kävin lukemassa mukipostauksesi. Komean kokoelman olette keränneet!